Szószedet

Beépített galéria, beépítések
Faltól-falig, sarokban vagy fal közepén álló beépítések, ahol a kombináció stabilitását a falhoz rögzítés biztosítja. A fal megfelelő állapotú kell legyen.

Félmobil galéria
Olyan galéria szerkezetek, amelyben a fal felől is teljes értékű lábak és főtartó elemek vannak, melyek átmenő csavarkötéssel is kapcsolódnak egymáshoz. Ezek a szerkezeti elemek a fal állapotától függetlenül teherbíróak, de mivel beépítések, ezért a falakhoz is rögzülnek.

Teljes értékű lábak
A falhoz rögzített lábak általában egy anyagvastagságúak (szimplák), míg a beépített galériák külső lába, a félmobil és mobil szerkezetek, gyerekágyak összes lába dupla anyagvastagsággal készül.

Főtartó elemek
A galériák külső oldalai, hidak, tornyok, egyéb szinteket képző fő teherviselő elemek.

Mozgásba hozás
A kombinációt igénybe vevő gyermekek intenzív mozgása (dobogás, ugrálás, ritmikus mozgások, több gyerek egyidejű mozgása)) plusz terhet ró a szerkezetre, mely ellen után-húzható csavarkötésekkel lehet védekezni. A fa anyagába akaszkodó facsavarok, melyek eleinte megfelelően kötnek, a folyamatos és ismétlődő hatások miatt később meglazulhatnak, helyükről kiszakadhatnak.

Mobil galéria
Olyan galéria erősségű szerkezet mely a faltól teljesen független, állhat akár a szoba közepén is. A bolti forgalomban nem megszokott erősségű csavarkötéseinek köszönhetően a játszógalériáknál alkalmazott játék elemekkel is felruházható.

Ágy szerkezetek
Alvási funkciót ellátó megszokottabb szerkezetű ágyak vagy ilyen szerkezetekből építkező kombinációk.

Ágyhelyek
A galériákat is beleértve minden szerkezet típus kialakítható a matrac átszellőzését lehetővé tevő standard vagy egyedi ágyrácsozat és matrac befogadására alkalmas ágyhellyel. Az ágyhelyek színes fejvégeket is kaphatnak.

Játszógalériák, mozgásos kombinációk
Erősített félmobil galéria szerkezetek, melyek játszótéri elemeket is tartalmazhatnak. Játszószobák, 8-10 fős magánkézben álló és állandó felügyeletet biztosítani tudó gyermekmegőrzők berendezéséhez használjuk.

Általános galériák
Általában faltól-falig vagy sarokban beépített megszokott kialakítású galéria szerkezetek, ahol a korlátoszlopokat nem a galériaszinten túlfutó lábak alkotják, hanem a korlátoszlopok a főtartókra vannak rögzítve. Az általános galériák mindig burkoltak, különálló ágyhely nem alakítható ki a szerkezetben.

Beépített, félmobil és mobil galéria belső felülete
Galériáink alkalmasak arra, hogy belső felületüket ágyhelyként vagy játszófelületként, illetve ezek kombinációjaként is ki lehessen alakítani. Az ágyhely játszófelületté, illetve a játszófelület ágyhellyé a szerkezet megbontása nélkül átalakítható.

Játszófelület
Kereszttartókkal erősített és hajópadlóval burkolt felület.

Kereszttartó
A főtartó elemek közé eső, a burkolatot tartó belső teherhordó szerkezeti elemek.

Szintmagasság
A galéria vagy az ágyhely oldalának felső szintjének magassága. Legtöbb szerkezetünk főtartója vagy ágykávája 14 cm széles, így a galéria vagy ágyhely alatti tér magassága = szintmagasság -14 cm. Amennyiben az ágyban deszka ágyrács és 10 cm vastag matrac van, akkor a szintmagasság, a játszófelület síkja és a matrac felső lapjának magassága közel megegyezik (Egyéb vastagságú matracok és ágyrácsok e mérethez viszonyítva magasabbak).

Szálanként rögzíthető deszka ágyrács
Deszka ágyrácsot magunk is gyártunk, és leggyakrabban azt a típust alkalmazzuk, melyben minden szál elő van készítve a csavaros rögzítésre. Az ágyrácsozat rögzítése merevíti a szerkezetet is.

Játék
A játék alapvető forrása, hogy az eltérő szinteket több osztásban és különféle feljárókon közelíthetik meg a gyermekek. A változatos feljárók fejlesztik a fejlődésben lévő gyermek mozgáskészségét. Emellett még a játszótéri elemekkel felruházott játszógaléria szerkezeteink sem játszóterek, kombinációink galéria beépítsék vagy bútorok. Az önfeledt játék a gyermek fejlődése, de a magáról megfeledkező és nagyobb magasságokban mozgó gyermek nagyobb balesetveszélynek van kitéve. Emiatt szigorú megkötéseket teszünk a játék fogalmát illetően, melyekről a honlapról elérhető Általános Terméktájékoztatóban informálódhat.

Korlát főtartó
A korlátok deszka anyagból készülnek, ezért nagyobb áthidalási hosszak, korlát magasítások esetén, vagy nagyobb szerkezeti merevség, erősebb oldalvédelem elérése érdekében a deszka korlátokon felül vastagabb szerkezeti elemeket is alkalmazunk a korlátokban. A deszka korlátokat általában színezzük, míg a korlát főtartókat a szerkezettel megegyező módon kezeljük.

Korlát magasítás
A korlátok magasságán felül lehetőség van akár plafonig nyúló magasításokra. A magasítás telepanellel, jelleget adó korláttal, illetve leggyakrabban kötélháló betéttel van kitöltve, de üresen hagyva függöny és baldachin vászon elemek elhelyezésére is alkalmasak. Galériáink fontos jellemzője, hogy a korlátok a szinteken túlfutó lábakhoz rögzülnek, így az oldalvédelem igazán erős tud lenni. Korlát magasítás esetén a lábak a kért magasítás szintjéig érnek.

Kötélháló betét
Kisebb lyukméretű, fejbeszorulás ellen megfelelő gépi kötésű PA-halót alkalmazunk, melyet biztonságos és esztétikus módon rögzítünk. A háló általában fehér színű, de egyedi kérés alapján, és amennyiben beszerezhető, akkor alkalmazható színes háló is. A gépi kötésű háló egyéb típusait építkezéseken lezuhanás ellen védő hálóként is alkalmazzák.

60 mászópanel és átbújónyílás
Az átbújónyílással szerelt 60 cm széles mászópanel nálunk inkább biztonsági, mint játék elem. A panel körkivágott fokai jó megfogást tesznek lehetővé, míg a bebújónyílás felső íve a felső szint kiesésvédelmét látja el. E jellemzők miatt a panel a függőleges vezetésű feljárók között a legbiztonságosabbnak mondható. Amikor ez a kombináció egyetlen feljárója, akkor "szülőbarát megoldásként" nyithatóvá tesszük az átbújónyílás felső ívét.

Szülőbarát megoldások, kiesésvédő és feljutást gátló panelek
Szülőbarát megoldásnak hívjuk azt amikor becsúsztatható vagy oldalra nyíló kiesésvédő vagy feljutást gátló lapokat helyezünk el a kombináción annak érdekében, hogy a kisebb korú gyermek, vagy eltérő korú testvérpár esetén a kisebb korú gyermek ne közelíthessen meg magas szinteket ha a szülő nincs a szobában, illetve a szülő jelenlétében, de nem teljes figyelme alatt biztonságosabb körülmények között tartózkodhasson a magasabb szinteken. Szülőbarát megoldásnak hívjuk továbbá a kiesésvédő lapok, átbújónyílások nyithatóvá tételét, hogy azok megközelíthetőek legyenek a szülő számára. Ugyanilyen okból oldalsó takarító nyílásokat is elhelyezünk a kombináción. Mindezeket a megoldásokat, melyekkel a szülő számára tesszük könnyebbé a kombinációk használatát, mindig egyedileg alakítjuk ki az adott kapcsolódási pontnak megfelelően.


vissza az oldal elejére..

Hogyan kérjek ajánlatot?

1

Küldje el a szoba alaprajzát, és írjon pár szóban arról, mit is szeretne!

Bővebben erről..
2

Átnézzük a kapott anyagot, és vagy rögtön ajánlatot vagy bekerülési költségbecslést adunk.

Bővebben erről..